Trader-Romania.com

Versiunea Desktop Inregistreaza-te! Login

Efectele știrilor asupra piețelor financiare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De curând am primit o solicitare, de la o studentă a Academiei de Studii Economice, pentru a scrie un articol legat de modul în care piețele financiare evoluează pe fondul evenimentelor economice și politice ce se petrec cu rapiditate, zilnic.

Emil BocNu departe de noi este momentul demisiei premierului Emil Boc.
În acel moment ne putem aminti faptul ca Bursa de Valori București a fost supusă unei scăderi bruște.
Această reacție poate fi catalogată ca fiind una pur emoțională, deoarece după scurt timp piața a revenit și și-a continuat evoluția firească. Astfel de momente induc panică și de cele mai multe ori efectul lor durează de la câteva minute până la maximum câteva zile.

Deîndată ce motivul cutremurului dispare, investitorii reiau pozițiile anterioare, iar piețele își urmează direcțiile inițiale trasate de fundamentele economice si politice de termen lung.

La un moment similar am asistat și in momentul demisiei președintelui Germaniei, Christian Wulff.
Cu toate că pe termen scurt am asistat la un moment de scădere, per ansamblu evoluția indicelui german a fost pozitivă in acea zi.Christian Wulff

Deși aspectele politice influențează cursul activităților economice, de puține ori problemele din acest mediu se transmit cu efecte de lungă durată asupra piețelor financiare. Excepție fac de obicei conflictele armate deoarece acestea au urmări clare asupra vietii economice.

Celelalte informații prezente adeseori pe canalele media sunt informațiile economice. Dintre acestea distingem în principal indicatorii financiari (în cadrul companiilor profitul, cifra de afaceri, rata de capitalizare) și cei macroeconomici (Produsul Intern Brut, rata inflației, rata de dobândă). Aceștia de cele mai multe ori influențează mult mai puternic prețurile activelor financiare, iar efectele au o persistență mai mare în timp.

anunturi actiuniCu toate acestea, de foarte multe ori asistăm la momente în care la anunțarea valorilor, prețurile pornesc brusc într-o anumită direcție, urmând ca în următoarele ore și zile efectul să se diminueze corespunzător cu nivelul în care valoarea anunțată a fost așteptată.
Trebuie astfel să ținem cont în clipa în care analizăm cursul unui anumit activ în momentele aparițiiei unei astfel de informații, de nivelul așteptărilor investitorilor, deoarece o parte din valoarea acestor indicatori poate fi deja încorporată în curs.

În concluzie, aș dori să subliniez faptul că niciodată nu putem anticipa cu precizie de 100% evoluția cursurilor activelor financiare la apariția unor informații noi. Din acest motiv este foarte important să cunoaștem modul în care cursul unui anumit activ este influențat de anumite informații și, de asemenea, mereu să avem în vedere posibilitatea unei reacții inverse.

Subliniem încă o dată necesitatea ca orice investiției sau tranzacție speculativă să fie făcută respectând principiile de gestionare a riscurilor.

Copyright (c) 2012 Trader-Romania.com ® pionier al analizelor tehnice folosind platforma ProRealTime, in Romania. Multiplele noastre experiente pe bursele internationale si pe FOREX timp de 4 ani de zile ne-au condus la realizarea acestui site de Analiza si Consultanta Bursiera.

Avertisment: Analizele realizate de Trader-Romania.com nu au nici o valoare contractuala si nu constituie in nici un caz o oferta de vanzare sau o solicitare de cumparare a unei valori mobiliare sau a unui produs financiar. Site-ul Trader-Romania.com nu este responsabil in caz de eroare sau in cazul omiterii sau a unei investitii inoportune. Informatiile grafice, cifrele, opiniile si comentariile redactate de echipa Trader-Romania.com se adreseaza investitorilor care au cunostiintele si experienta necesara intelegerii si aprecierii informatiilor prezentate. Aceste informatii sunt publicate in scop informativ, Trader-Romania.com nu poate garanta exactitudinea si fiabilitatea lor.
Toate informatiile prezente pe site se pot folosi doar in scop personal. Duplicarea sau folosirea lor in alte scopuri nu se poate face decat cu acordul Echipei Trader-Romania.com.

Copyright © 2012 Trader-Romania.com Toate drepturile rezervate.

Top Desktop version