Trader-Romania.com

Versiunea Desktop Inregistreaza-te! Login

EUR/JPY, dupa 11 ani posibila revenire energica

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pornind de la graficul lunar al perechii putem afirma că ne aflăm in valul C conform teoriei valurilor Elliot. Efectuând o analiză mai în detaliu descoperim chiar că primele două valuri (1 și 2) din această formațiune sunt complete, prin urmare ne putem situa într-un val 3.

Extinzând Analiza vom constata că dimensiunea valului 1 a fost de aproximativ 3300 pips (de la 138.75 până la nivelul de 105.40).

EURJPY 1 10.01.2012

Având în vederea retragerea destul de amplă a valului 2 (aproape de nivelul Fibonacci de 61,8%) este de așteptat ca valul 3 să aibă o amplitutidine de cel puțin 1,382 ori a valului 1.

Dacă totuși am considera ca prim nivel țintă o scădere egală din vârful valului 3 egală cu valul 1 am obține o valoarea foarte apropiată de zona nivelului minim istoric ce se află în jurul valorii de 88,9.

EURJPY 2 10.01.2012

Mergând mai departe la nivelul daily putem observa cu ușurință faptul că suntem aproape ca nivelul de suport să fie străpuns, dup ace am avut la începutul săptămânii o deschidere cu gap în jos, sub acest suport.

 
Este firesc că perechea avea nevoie de o perioadă de revenire, motiv pentru care s-a folosit si oportunitatea de a inchide acel gap.
De aici putem desprinde concluzia ca o revenire sub acest suport l-ar transforma automat într-o rezistență puternică, iar acest fapt ar deschide drumul către nivelul de minim istoric de 88,9 pe care il estimasem prin metoda valurilor Elliot.

Având în vedere și faptul că evoluția EUR/JPY este strâns legată de evoluția EUR/USD, premisa de a testa nivelul minimului istoric este validată încă o dată. Totuși este important să avem în vedere faptul că o consolidarede durată în această zonă a prețului, însoțită de o străpungere a nivelului 99,5 ar putea genera o revenire energică și de o durată considerabilă a perechii valutare.

 Totuși toate aceste condiții nu se pot îndeplini decât în cazul dispariției stresului ce apasă în prezent asupra zonei Euro, iar pentru a monitoriza acest indicator este necesar să se urmărească evoluția din următoarele zile a obligațiunilor italieni cu maturitate de 10 ani, al căror randament este de așteptat să testeze din nou nivelul critic de 7,5 %.

Copyright (c) 2012 Trader-Romania.com ® pionier al analizelor tehnice folosind platforma ProRealTime, in Romania. Multiplele noastre experiente pe bursele internationale si pe FOREX timp de 4 ani de zile ne-au condus la realizarea acestui site de Analiza si Consultanta Bursiera.

Avertisment: Analizele realizate de Trader-Romania.com nu au nici o valoare contractuala si nu constituie in nici un caz o oferta de vanzare sau o solicitare de cumparare a unei valori mobiliare sau a unui produs financiar. Site-ul Trader-Romania.com nu este responsabil in caz de eroare sau in cazul omiterii sau a unei investitii inoportune. Informatiile grafice, cifrele, opiniile si comentariile redactate de echipa Trader-Romania.com se adreseaza investitorilor care au cunostiintele si experienta necesara intelegerii si aprecierii informatiilor prezentate. Aceste informatii sunt publicate in scop informativ, Trader-Romania.com nu poate garanta exactitudinea si fiabilitatea lor.
Toate informatiile prezente pe site se pot folosi doar in scop personal. Duplicarea sau folosirea lor in alte scopuri nu se poate face decat cu acordul Echipei Trader-Romania.com.

Copyright © 2012 Trader-Romania.com Toate drepturile rezervate.

Top Desktop version