Trader-Romania.com

Versiunea Desktop Inregistreaza-te! Login

EUR/USD Major Currency

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pornim Analiza principalei perechi valutare de pe piața FX având în minte o ultimă săptămână foarte aglomerată în ceea ce privește semnalele fundamentale, speculațiile din Europa cu privire la problemele zonei Euro au continuat iar o serie de indicatori foarte importanți ai economiei americane au fost făcuți publici, având de-a face de asemenea și cu declarația liderului FED, Ben S. Bernanke.

Cu toate acestea vom observa, analizând graficul săptămânal al acestei valute, că principalele direcții tehnice au fost respectate foarte strict.

EURUSD 06.02.2012 1

Pornind de la premiza generală că ne aflăm în acest moment în valul A (acesta reprezintă principiul conform căruia în acest moment asistăm la o corecție generală a valului impulsiv precendetce a luat final in vara lui 2008) observăm că în acest moment ne situăm în valul 5 al acestei ample mișcări (mișcarea este notată prin cifrele albastre).

Acest val 5 momentan nefinalizat poate sa fie situat după cum arată structura actuală fie în formarea continuă a valului 3 fie in construcția valului 4.

Din acest punct este util să folosim retragerile Fibonacci plecând de la ultima mișcare amplă de scădere (Octombrie 2011 – Ianuarie 2012).

Observăm astfel că ultima mișcare ascendentă a fost oprită la nivelul retragerii de 38,2%.

 

Astfel putem să continuăm Analiza pe intervalul de timp zilnic.

EURUSD 06.02.2012 2

Din acest grafic desprindem posibilitatea existenței din acest moment a două ipoteze pentru zilele și chiar săptămânile următoare.

Varianta de bază este ca valul 3 este în faza inițială a formării ceea ce înseamna ca pentru acest val 3 (negru) s-a format doar prima mișcare impulsivă și prima corectivă.

Această ipoteză este susținută și de faptul că este des întâlnită modelul acesta în care valul 3 ia naștere după ce valul 2 s-a încheiat pe o retragere Fibonacci.

Pornind de la aceste premise prima țintă ar fi să depășească nivelul de 23,6 punct în care avem și ordinul în așteptare pentru vânzare (1,3000USD).

În acest caz este de așteptat să asistăm la o continuare a scăderii cu prime ținte spre 1,2850 iar următoarele puncete de interes ar fi cotația de 1,26, minimul lui 2010 și o extensie Fibonacci plasată în zona lui 1,13.

  • Varianta alternativă cel puțin pentru termen scurt ar fi ca acest val 3 să fie complet iar ceea ce vedem acum să fie valul 4.
  • Pentru ca această variantă să se confirme este necesar să fie străpuns nivelul de 1,325.
  • O provocare cu success a acestui nivel deschide calea către 1,35 si chiar 1,3875.

Copyright (c) 2012 Trader-Romania.com ® pionier al analizelor tehnice folosind platforma ProRealTime, in Romania. Multiplele noastre experiente pe bursele internationale si pe FOREX timp de 4 ani de zile ne-au condus la realizarea acestui site de Analiza si Consultanta Bursiera.

Avertisment: Analizele realizate de Trader-Romania.com nu au nici o valoare contractuala si nu constituie in nici un caz o oferta de vanzare sau o solicitare de cumparare a unei valori mobiliare sau a unui produs financiar. Site-ul Trader-Romania.com nu este responsabil in caz de eroare sau in cazul omiterii sau a unei investitii inoportune. Informatiile grafice, cifrele, opiniile si comentariile redactate de echipa Trader-Romania.com se adreseaza investitorilor care au cunostiintele si experienta necesara intelegerii si aprecierii informatiilor prezentate. Aceste informatii sunt publicate in scop informativ, Trader-Romania.com nu poate garanta exactitudinea si fiabilitatea lor.
Toate informatiile prezente pe site se pot folosi doar in scop personal. Duplicarea sau folosirea lor in alte scopuri nu se poate face decat cu acordul Echipei Trader-Romania.com.

Copyright © 2012 Trader-Romania.com Toate drepturile rezervate.

Top Desktop version